Oulun kouluihin saatava vegaaniruoka takaisin

Syyslukukauden alusta Oulun kaupunki lopetti vegaaniruoan tarjoamisen lukioissa taloudellisista syistä. Syyksi on ilmoitettu liian suuret kustannukset ruoka-annosta kohden, koska vegaaniruokailuun oli ilmoittautunut 120 opiskelijaa. Kasvisruokailijoita on huomattavasti suurempi määrä. Nyt tilanne on kestämätön, ja vegaanit joutuvat kääntymään omien eväiden, kauppojen ja ravintoloiden tarjontaan.

Vegaaniruoka on saatava takaisin tarjolle. Annoskohtaisia kustannuksia on mahdollista pienentää muuttamalla kasvisruoka täysin vegaaniseksi, jolloin tehtyjen annosten määrä kasvaa merkittävästi. Useimmille kasvissyöjille tämä muutos varmasti kelpaa.

Vegaaniruoan lisäämiselle on monia hyviä syitä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen, terveystietoisuus, eläinten oikeudet ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen kannustavat valitsemaan vegaaniruoan.

Vegaaniruoan tarjoaminen auttaa Oulua saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteensa. Samalla tuetaan nuorten yhteiskunnallista osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Pekka Huhtala

Oulun Keskustanuorten puheenjohtaja

13.9.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *